جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

کودکان به چیزی بیش از مراقبت و هدیه نیاز دارند تا احساس خشنودی کنند.

وقتی از آن‌ها پرسیده می شود که شادترین لحظاتشان در کنار هم چه زمانی است، والدین و فرزندان اغلب پاسخ های متفاوتی می دهند. بنابر مطالعه ای که در ماه فوریه در مجله شادی منتشر شده است، والدین معمولا به چگونگی و میزان خوشحالی فرزندان خود بی اهمیت هستند یا این موضوع را دست کم می‌گیرند.

 

کودک شاد

محققان بیان می‌کنند: “والدین و کودکان در مورد سطح شادی با یکدیگر اختلاف نظر دارند و تمایل دارند زمان های مختلف را به عنوان شادترین لحظات سپری شده با هم تشخیص دهند.”

تفاوت دیدگاه بین والدین و فرزندان در مورد شاد بودن کودک معمولاً به دو دلیل رخ می دهد:

سوگیری مثبت: والدین برای خوشحالی فرزنداشان تمایلی نشان نمی دهند و در عین حال ناراحتی کودک را نیز دست کم می گیرند.

سوگیری خود محوری: والدین تمایل دارند تا میزان شادی کودک خود را بر اساس سطح خوشحالی خود هنگام ایجاد یک خاطره برای کودکشان قضاوت کنند؛ که این کار منجربه درک نادرست از تجربه فردی کودک می شود.

تصورات مثبت والدین از زندگی فرزندانشان می تواند مانع درک و سرمایه گذاری در لحظاتی شود که باعث خوشحالی واقعی فرزندان‌شان می شود. برای ایجاد پیوند شادتر، شناخت عمیق‌تر فرزندان و فهمیدن خواسته‌ها و تجربیات درونی آن‌ها ضروری است.

در ادامه مقاله پنج راهکار برای تعامل با فرزندان‌تان که منجربه خوشحالی واقعی آن‌ها می شود، بر اساس مطالعه نوشته شده است.

  1. سپری کردن زمان در فضای باز

اوقات فراغت در خانه و مدرسه بر زمان کودک غالب است و ایجاد تجربیات بیرون از خانه کودک را شادتر و آزادتر می‌کند. فعالیت‌های بیرون از خانه، مانند گذراندن وقت در طبیعت، رفتن به تعطیلات و تجربه مکان‌های جدید، یا صرف وقت آزاد برای رفتن به رستوران‌ها، فیلم‌ها، پارک‌ها و موارد دیگر با سطوح بالاتر شادی در کودکان مرتبط است.

سپری کردن زمان در فضای باز

براساس تحقیقات انجام شده « سپری کردن این زمان‌ها با فرزندان نشان دهنده وقفه‌ای از یکنواختی روتین روزانه است و بچه‌ها با سپری کردن زمان خود بیرون از خانه بیشتر خوشحال می‌شوند، زیرا می‌دانند که والدین‌شان می‌توانند بدون حواس‌پرتی مراقبت و توجه بیشتری به آن‌ها اختصاص دهند».

محققان دریافتند که والدین و کودکان در این لحظات با هم موافق بودند که این گردش ها در طبیعت از شادترین لحظات در زندگی کودک است. کودک احساس می کند که پدر و مادر وقت خود را تماماً به او اختصاص داده است، همچنین از لحظاتی لذت می برد که خواهر و برادر یا والدین دیگری در آن دخالت ندارند.

  1. انجام فعالیت‌های مشترک

فعالیت های مشترک مانند آشپزی، انجام کارهای خانه، خلق آثار هنری با یکدیگر، سازماندهی یک روز از فعالیت ها یا برنامه ریزی مهمانی با کودک می تواند منجربه شادی آن‌ها شود. همچنین از لحظات دائمی در کودکان وقت هایی است که در آن کودک به والدین خود در برخی فعالیت‌ها کمک می کند با برعکس لحظاتی که والدین به کودک در کارهایش کمک می کنند.

انجام فعالیت‌هایی مانند آموزش دوچرخه‌سواری به کودک یا درست کردن شام با هم نه تنها به عنوان فرصت‌های آموزشی برای انتقال دانش، ارزش‌ها یا مهارت‌های مهم زندگی عمل می‌کنند، بلکه به کودکان اجازه می‌دهند تا انواع مختلف روابط را نیز دنبال کنند. آنها یاد می گیرند که با دیگران همکاری کنند و در عین حال زمان با کیفیتی را با هم ارائه دهند و رابطه والد-فرزند را تقویت کنند.

دوچرخه سواری

3. لحظاتی را برای بازی با کودک کنار بگذارید

کودکان عمیقاً از سپری کردن لحظات فراغت و بازی همراه با والدین لذت می برند. این ممکن است شامل استفاده از پازل، بازی های رومیزی، یا درگیر شدن در بازی های فیزیکی مانند دویدن، اسکی، بازی بسکتبال، یا تماس های بازیگوشانه مانند قلقلک دادن باشد.

بازی کردن برای رشد روانی کودک ضروری است. تحقیقات نشان می دهد که کودکان انواع احساسات مثبت مانند شادی و رضایت و احساسات منفی مانند اضطراب و ناامیدی را از طریق بازی ابراز می کنند.

زمان بازی بین والدین و کودکان به بزرگسالان این امکان را می‌دهد تا افکار و احساسات فرزندان خود را درک کنند، همچنین نشان دهنده فرصتی برای والدین است تا دوباره به دوران کودکی خود برگردند.”

بازی کردن

4. به طور آشکار به فرزندان خود محبت کنید

محبت عاطفی و جسمی نقش مهمی در استحکام پیوندهای والد و فرزند و ایجاد شادی، صمیمیت و امنیت به زندگی کودک دارد.

محققان عوامل ایجاد محبت، مانند مراقبت، کمک یا مهربانی را به عنوان عناصر اصلی شادترین لحظه ای که والدین و فرزندان با هم گذرانده اند شناسایی کردند. حالت‌های عاطفی شامل جنبه های موثر عاطفی روابط مانند حمایت عاطفی، اشتراک گذاری، صمیمیت و نزدیکی است. حالت‌های عاطفی فیزیکی که شامل جنبه‌های فیزیکی مانند آغوش گرفتن کودک است.

توانایی ابراز احساسات برای والدین، درد و دل کردن با آن‌ها، یادگیری دیدگاه های مهم از آن‌ها، و احساس حضور قابل اعتماد و آرامش بخش در هنگام گرفتاری می تواند استرس کودکان را کاهش دهد، به آنها کمک می کند تا با احساسات دشوار کنار بیایند و احساس کنند که مورد حمایت و علاقه قرار می گیرند.

  1. آنها را با هدایا غافلگیر کنید

مطالعات نشان می‌دهند که این مورد گرچه به اندازه داشتن تجربیات مشترک با یکدیگر مهم نیست، اما لحظات شاد کودکان با والدین نیز می‌تواند شامل دریافت هدایایی مانند اسباب بازی، لباس یا حیوانات خانگی باشد.

هدایای متفکرانه می تواند باعث شود کودکان احساس کنند که نیازها و خواسته های آنها مهم است و ارزش توجه را دارد.

تحقیقات انجام شده نشان می‌دهند والدینی که دریافت هدیه را منبع شادی کودک می‌دانند، فرزندانشان در زمان‌های سپری شده از محبت، بازی یا انجام فعالیت های مشترک با والدین خود احساس شادی بیشتری می‌کنند».

اهمیت هدایای مادی با افزایش سن تغییر می‌کند، در سنین قبل از نوجوانی افزایش می‌یابد و به تدریج در نوجوانی کاهش می‌یابد، زیرا تجربه یک ارتباط محبت آمیز اهمیت بیشتری نسبت به هدایای مادی پیدا می‌کند.

البته والدین ممکن است متوجه این تغییر در کودک نشوند و آنچه را که می خواهند به فرزندانشان بدهند.

والدین و فرزندان ممکن است راههای متفاوتی برای ابراز و دریافت محبت و حمایت داشته باشند. یادگیری «زبان عشق» کودک و سرمایه‌گذاری بر روی تجربیات شادی‌بخش با آن‌ها می‌تواند منجربه کلید دوست داشتن آن‌ها به گونه‌ای شود که آن‌ها می‌خواهند.

تالیف و ترجمه توسط تیم سرشت برساد 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *